Loading

Agrement

La 60 de kilometri de Ploiesti se afla una dintre cele mai atragatoare statiuni din Prahova. Peisajul, dar si cele cateva muzee si obiective turistice din zona fac din acest loc unul cu totul special. Barajul si bazinul de acumulare sunt alimentate de Lacul Paltinoasa, un lac cu apa potabila, care se intinde pe o distanta de trei kilometri.

La cativa kilometri de acest lac sunt situate Cheile Doftanei, sapate in conglomerate dure, puternic incretite de miscarile tectonice. Un alt obiectiv turistic este Rezervatia Naturala "Glodeasa", care este compusa numai din brazi naturali cu o vechime de peste 200 de ani.

Valea Doftanei ofera multe posibilitati de relaxare. Turistii pot calari pe drumuri de munte, pana la Posada. Tot pe Valea Doftanei, turistii pot vizita in Campina, casa memoriala Nicolae Grigorescu si Castelul Iuliei Hasdeu, ridicat dupa moartea acesteia de catre tatal sau, Bogdan Petriceicu Hasdeu.

De asemenea poate fi vizitat si Muzeul de Etnografie si Folcor, care gazduieste o colectie inedita de obiecte realizate de mestesugarii din zona. Prahovenii pot admira aici vase de lut, stergare brodate, ornamente gravate in lemn, tratate sau lucrate in relief.

Sport si agrement

Turistilor veniti sa se relaxeze facand miscare, Pensiunea Craita le ofera numeroase posibiliati de petrecere a timpului. Pe langa badminton si tenis de masa, ei pot opta pentru cicloturism montan, pe ruta Valea Doftanei - Cornu, Campina, echitatie pe traseul care are ca punct terminus Posada, fotbal sau ski.

Iubitorii de drumetii pe cararile serpuite ale muntilor din jurlui comunei, au prilejul sa strabata cu rucsacul in spate, prin pasul Predelus, traseele marcate, usoare ca grad de dificultate:

- pe culmea muntilor Baiului, prin valea Floricului si Vf. Gagu Mare - 1660m, de 4-5 ore;
- pe culmea Patru, Orjogoaia, Vf. Cazacu - 1723m, de 6-8 ore.Vanatoare si pescuit

Padurile de foaioase care acopera muntii ce calauzesc raul Doftana catre varsare, ascund un fond cinegetic de invidiat.

Cerbul, capriorul, ursul, iepurele, rasul, pisica salbatica, jderul de scorbura, lupul, potarnichea sau mistretul, constituie tot atatea optiuni pentru impatimitii vanatori, care vor sa-si probeze veleitatile de ochitori in reuniuni organizate, mai ales ca multe din exemplarele impuscate aici, au cucerit medalii pretioase la expozitiile internationale de specialitate.

Lacul Paltinoasa, precum si raul care da numele comunei, bogate in pastravi si alte speci de pesti, reunesc toate conditiile necesare unor partide ideale de pescuit sportiv sau amator.