Loading

Localizare

Asezata intr-un cadru natural de o deosebita frumusete, fara surse de poluare si degradare a mediului, comuna Valea Doftanei cu cele doua sate care o compun (Tesila si Traisteni), este strabatuta de cursul superior al raului Doftana la poalele muntilor Baiului (Vest) si Grohotis (Est).

Cursul repede al apei este strajuit pe stanga de masivele Negrasul, Cioparceni, Varfu Mare, Secaria, Carabanu si Craitele, iar pe dreapta de Prislopul, lacurile Rusul si Floreiul, ca niste adevarati osteni ce-i pazesc limpezimea. Micile vai create de afluenti precum Negrasul, Cucioaia, Mogosoaia, Ermeneasa, Ghimpoasa, Paltinoasa ori Purcaru pe stanga, Musita, Orjogoaia, Prisopul, Floreiul, Bradeasa sau Secaria, pe dreapta, nu fac decat sa raspandeasca pitorescul locurilor.

De pe culmile cu altitudine medie (1600m), maretia padurilor se oglindeste de veacuri in oglinda involburata a Doftanei, apa cu importanta vitala pentru existenta locuitorilor mirificului tinut, cea care da viata pajistilor, gradinilor si livezilor din minunata salba a tinutului.